Een bewoner van Ter Heide maakt een hartjessymbool met zijn handen

Steun ons

Om onze bewoners de beste ondersteuning te kunnen bieden, zijn we steeds op zoek naar extra steun. Elke bijdrage is welkom. Alle opbrengsten worden steeds rechtstreeks benut om het leven van onze bewoners aangenamer te maken. We denken hier bijvoorbeeld zowel aan verbouwingen, als aan de aankoop van specialistische hulpmiddelen, de aankleding van een snoezelruimte of andere materialen om onze bewoners een leuke beleving te bezorgen. Wil jij ons helpen om het leven van personen met een beperking te verrijken? Dat kan op verschillende manieren.

Vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op:

Steunmogelijkheden

Giften en sponsoring

Om ons financieel te steunen kan je een vrij bedrag storten op ons fiscaal rekeningnummer BE90 0910 1151 4232. Giften vanaf 40 euro per jaar zijn fiscaal aftrekbaar. Hiervoor ontvang je dan ook een fiscaal attest dat je bij je belastingaangifte kan voegen.

We stellen het ook erg op prijs als personen, groepen of organisaties iets organiseren of creëren en de opbrengst of het resultaat van die inspanning aan ons schenken. Alle initiatieven om iets ten voordele van Ter Heide op touw te zetten zijn ontzettend welkom. Voel jij het kriebelen? Neem dan even contact met ons op om af te stemmen hoe jouw idee gerealiseerd kan worden.

Heb je iets te vieren en wil je liever zelf geen geschenken ontvangen? Dan kan je ook jouw gasten vragen om in de plaats Ter Heide te steunen. Steun je het liefst een concreet project? Het overzicht van onze sponsorprojecten kan je hier raadplegen:

 

Schenkingen

Als je Ter Heide iets wil schenken, maken we samen verdere afspraken over hetgeen je wil schenken. Een schenking heeft meteen effect doordat er een onmiddellijke eigendomsoverdracht naar Ter Heide wordt gedaan. Het voordeel hiervan is dat je hierdoor zelf de meerwaarde van jouw schenking kan ervaren.

 
Ter Heide Trooper

Trooper

Vanaf nu kan je Ter Heide ook steunen door online te shoppen via Trooper: een website voor al je online shopping die ervoor zorgt dat je Ter Heide GRATIS steunt met je online aankopen, zonder één euro meer te betalen. Hoe werkt het?

  • Je gaat naar onze pagina op Trooper (https://trooper.be/terheide).

  • Je kiest je shop en klikt op de banner (vb. Coolblue). De link weet dat jij ons wil steunen.

  • Je doet gewoon je aankoop zoals altijd, zonder een euro extra te betalen.

  • De shop betaalt een percentje aan onze organisatie. Gemiddeld krijgen wij € 5 per aankoop van € 100.

Legaten en duo-legaten

De wet maakt het mogelijk om op verschillende manieren jouw nalatenschap op voorhand te regelen. Zo kan je zelfs een goed doel zoals Ter Heide opnemen in jouw regeling. Dat biedt heel wat mogelijkheden en is ook positief voor alle partijen. Het geeft jou de nodige geruststelling voor wanneer je er niet meer bent, maar ook eventuele erfgenamen ondervinden hier voordeel van.

Wanneer je Ter Heide een bepaald bedrag of bezittingen wil nalaten, spreken we van een legaat. Met een duo-legaat kan je een deel van jouw erfenis nalaten aan Ter Heide. Daardoor moeten je erfgenamen minder successierechten betalen, omdat Ter Heide die kost van hen overneemt. Zo houden jouw erfgenamen netto een groter bedrag over en ontvangt Ter Heide ook een deel. Deze regeling is mogelijk als het legaat ten voordele van Ter Heide groot genoeg is zodat de organisatie zich het betalen van de successierechten kan veroorloven. Meer informatie over deze mogelijkheden kan je steeds opvragen bij een notaris.

 
 

Overzicht sponsorprojecten

Wil je graag een specifiek project ondersteunen? Neem dan zeker een kijkje in onze lijst met sponsorprojecten. Je kan het project in zijn geheel steunen of een kleine bijdrage doen voor een specifiek project.

Elektrische rolstoelfietsen

Fietsen met de rolstoelfiets is een superactiviteit voor onze bewoners. In elke campus zetten heel wat fietsvrijwilligers en leefgroepmedewerkers zich elke week in om een ritje te maken met onze bewoners. Dankzij de elektrische hulpmotor kunnen onze medewerkers en vrijwilligers o.a. ook bewoners in een rolstoel meenemen zonder buiten adem terug te keren van deze activiteit. Meer informatie over dit sponsorproject? Die vind je in deze sponsorfiche.

Motomed Borgloon

Een passief-actieve fiets of motomed wordt gebruikt door alle bewoners die een probleem hebben met stappen, maar toch nood hebben aan beweging. Bewoners die het kunnen, fietsen zelf met dit toestel, terwijl bewoners die dit niet kunnen door het toestel voortbewogen worden. Dit stimuleert de bloedsomloop in hun benen en voorziet in de nodige beweging. Een handig instrument om te gebruiken tijdens de therapiesessies! Meer informatie over dit sponsorproject? Die vind je in deze sponsorfiche.

Tillift Tongeren

Bij het zorgen voor onze bewoners is het belangrijk om ook rekening te houden met het welzijn van onze medewerkers. Leefgroepmedewerkers zorgen elke dag voor de nodige ondersteuning van bewoners die voor alle dagelijkse activiteiten afhankelijk zijn van anderen. Om onze leefgroepmedewerkers te helpen deze activiteiten aangenaam en ergonomisch verantwoord uit te uitvoeren, maken ze gebruik van hulpmiddelen zoals een tillift. Hierdoor kunnen bewoners op een veilige en aangename manier getild en verplaatst worden. Meer informatie over dit sponsorproject? Die vind je in deze sponsorfiche.

 

Ja, ik steun dit project

Ik wil graag dit project steunen:
 
Gerealiseerde sponsorprojecten

Benieuwd naar welke projecten er zoals gerealiseerd worden in Ter Heide of waarom mensen voor Ter Heide kiezen als goed doel? Lees er meer over in onze steunverhalen.

Steun Ter Heide
Steun Ter Heide
Steun Ter Heide
Ter Heide
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

Genk

Klotstraat 125

3600 Genk

Tel.: 089 32 39 30

Zonhoven

Jacob Lenaertsstraat 33

3520 Zonhoven

Tel.: 011 81 94 00

Borgloon

Brikhof 68

3840 Borgloon

Tel.: 012 74 35 49

Tongeren

Baversstraat 32

3700 Tongeren

Tel.: 012 39 83 80

Ter Heide