top of page
Een jongeman met een beperking omarmt lachend een medewerker van Ter Heide

Over ons

Ter Heide is een gepassioneerde en gedreven zorgspecialist die professionele ondersteuning biedt aan 430 kinderen en volwassenen met een (ernstige) meervoudige beperking. 650 medewerkers geven hiervoor elke dag het beste van zichzelf. Dat doen ze verspreid over 4 campussen in Limburg: Genk, Zonhoven, Borgloon, Tongeren. Ter Heide is bovendien een warme thuis voor zijn bijzondere bewoners en medewerkers. We willen in onze organisatie veel mensen ontmoeten en samen met hen aan de weg timmeren voor een goed en kwaliteitsvol leven voor onze bewoners. Met onze gedreven groep medewerkers, ouders, vrijwilligers en partners streven wij ernaar om alle bewoners een plek te bieden waar ze zichzelf kunnen zijn, waar ze gelukkig zijn en waar ze zichzelf kunnen ontwikkelen.

Elke bewoner is immers uniek, met zijn eigen mogelijkheden, gevoelens, behoeften en verwachtingen. Voor ons is het de grote uitdaging om hiermee rekening te houden en er maximaal op in te spelen. Dat vereist een voortdurende samenwerking tussen onze medewerkers, de ouders en andere familieleden en onze partners. We willen hen laten samenwerken rond de bewoner en hen de kans geven om zichzelf te ontplooien en op die wijze iets te betekenen voor anderen.

Als een van de activiteitencentra van IGL (Intercommunale voor hulp aan Gehandicapten in Limburg) zet Ter Heide zich elke dag in om personen met een beperking de best mogelijke ondersteuning te bieden. Doorheen onze geschiedenis hebben we steeds geprobeerd om ook plekken te creëren voor nieuwe doelgroepen, onze specialisaties verder uit te breiden en de organisatiestructuur op te bouwen met de bewoner als centrale figuur. 

Video Thuis

bottom of page