top of page
Bewoner van de dagopvang geniet van een rolstoelparcours samen met haar vrijwilliger

Dagopvang

Ter Heide biedt mogelijkheden dagopvang voor niet-schoolgaande kinderen, volwassenen met een meervoudige beperking en dagopvang voor kinderen en volwassenen met autisme en een verstandelijke beperking. In de dagopvang wordt tijdens de schooluren een gevarieerd of schoolvervangend dagprogramma aangeboden, aangevuld met therapiesessies. Samen met ouders/familieleden en een multidisciplinair team zorgen we voor de gepaste ondersteuning op maat van het kind of de volwassene. Van deze ondersteuningsfunctie kan je deeltijds of voltijds gebruikmaken. De dagopvang is ook geopend op woensdagnamiddag en tijdens schoolvakanties (met uitzondering van 1 sluitingsweek tijdens de zomer).

Vragen? Neem contact met ons op:

Meisje kijkt naar de bellen die rond haar vliegen in de tuin

< 21 jaar

Onze dagopvang voor minderjarigen is ideaal voor kinderen die maar een deeltijds schoolprogramma kunnen volgen. We bieden deze optie aan in onze campussen in Borgloon en Zonhoven. We bieden minderjarigen op basis van hun noden en mogelijkheden een schoolvervangend dagprogramma aan, waarbij we samenwerken met de ouders, verschillende onderwijsinstanties, vrijwilligers, therapeuten en een gespecialiseerd team.

< 21 jaar

In onze 2 leefgroepen auti-werking in Zonhoven en Borgloon bieden we begeleiding aan minderjarigen die omwille van hun autisme en verstandelijke beperking niet (meer) kunnen functioneren binnen een schoolse omgeving. Samen met de ouders schrijven we voor elk kind een individueel traject uit. Afhankelijk van de noden, bieden we autismespecifieke dagopvang aan.

Lees meer over de mogelijkheden in onze folder.

> 21 jaar

In onze campussen in Zonhoven en Borgloon bieden we tijdens de schooluren ook dagopvang aan voor volwassenen met een meervoudige beperking. Onze focus ligt hier op zinvolle dagbesteding op maat. Samen met de ouders, een multidisciplinair team en heel wat enthousiaste vrijwilligers bieden we elk kind overdag een gevarieerd dagprogramma aan dat is aangepast aan zijn noden en mogelijkheden.

Bewoner van de dagopvang in Ter Heide zit met een zonnehoed op in de tuin
> 21 jaar

Meer informatie? Download hier onze folders.

bottom of page