Dankzij de erg gewaardeerde steun en inzet van vele vrijwilligers, vrienden en sympathisanten kunnen we net dat tikkeltje meer doen om onze bewoners gelukkig te maken.

Ter Heide heeft 6 open opvangplaatsen Klik hier als je geïnteresseerd bent

Een vrijwilliger vertelt

Naar aanleiding van de week van de vrijwilliger interviewden we Louis, een bijzondere vrijwilliger.

"Eigenlijk ben ik door verschillende toevalligheden in Ter Heide terecht gekomen. Ik was een jonggepensioneerde en liep Mia - de echtgenote van een goede vriend - tegen het lijf. Mia was inmiddels ook met pensioen en vertelde dat zij tweemaal per week naar Ter Heide ging om te wandelen en te fietsen.

Confronterende rondleiding

"Enige dagen later kwam ik haar als bij toeval opnieuw tegen. Ze voelde mijn interesse voor haar vrijwilligerswerk in Ter Heide en stelde voor om eens mee te komen kijken. We maakten een afspraak en ik kreeg een, eerlijk gezegd, vrij confronterende rondleiding. Maar de klik kwam pas echt toen Mia mij meenam naar haar leefgroep, met haar gasten. Bij het binnenkomen merkte ik niet zoveel reactie bij de bewoners, maar toen Mia aan één van de jongens vroeg of hij mee ging wandelen stond de wereld even voor mij stil. Dat vergeet ik nooit! Die blik in zijn ogen, zijn hele gezicht begon te stralen van blijdschap. Fantastisch dat dit zoveel voor hem betekende. Toen dacht ik: wie ben ik om - met mijn gezond leven - deze gasten een fijn moment te ontzeggen?"

Activiteiten

"Telkens als ik meega, is er steeds één bewoner meer die plezier heeft. Versta mij niet verkeerd, het is niet dat de gasten niet voldoende aandacht en activiteiten krijgen. De opvoeders doen enorm veel, staan de hele dag volledig ten dienste van de bewoners en doen dat met zoveel gedrevenheid, liefde en overgave. Ik heb daar écht bewondering voor! In het begin wou ik niet overdrijven in mijn engagement en kwam tweemaal per maand wandelen en fietsen. Ik wou niet de felle uithangen, die 't nadien laat afweten! Maar al snel kwam ik eenmaal per week en nadien zelfs tweemaal. Ik bracht ook een oud-collega en vriend, Martin, mee en gezamenlijk zijn we blijven komen."

"Eigenlijk, als ik eerlijk ben, moet ik zeggen dat ik niet meer zonder dit vrijwilligerswerk kan! Je geraakt zo gehecht aan die gasten, je krijgt zoveel spon­tane reacties van hen, waardoor je duidelijk voelt dat het allemaal goed zit. Als ik met andere mensen hierover spreek, zeggen zij: "Dat is fantastisch wat jij daar doet, maar ik zou het niet kunnen". Ik antwoord steeds dat ik hetzelfde dacht, maar je moet het gewoon een kans geven, voor de ervaring openstaan. Je groeit ervan, je wordt er rijker van, je blijft jong en fit... Als het aan mij ligt, doe ik dit nog tot na mijn tachtigste!"

©2013 Ter Heide | Home | Contact | Vacatures | Privacyverklaring
Website by Brainlane