top of page

Steunverhalen

BelOrta

3 medewerkers van BelOrta, Nicolai en Ter Heide poseren samen met een grote cheque op de foto

“Elk jaar schenkt BelOrta de primeuropbrengst van één onder haar brede gamma aan fruitsoorten aan een lokale organisatie, initiatief … met een nobel doel. In 2018 werd de primeuropbrengst van de eerste Belgische braambessen van het seizoen – aangekocht door onze klant Nicolai – geschonken aan Ter Heide. BelOrta deed hier nog een schepje bovenop om in totaal op een bedrag van € 2 500 uit te komen”, vertelt Glenn Sebregts van BelOrta.

“We vinden het belangrijk om jaarlijks ons steentje bij te dragen aan het welzijn in de regionale omgeving en bij uitbreiding heel België. Aangezien we via onze collega Dominique nog een extra verankering hebben, was de keuze voor Ter Heide snel gemaakt. Dominique heeft zelf een zus die in Ter Heide verblijft. Hij wees ons op de organisatie en het feit dat elk steuntje in de rug voor dit bewonderenswaardige initiatief meer dan welkom is.”

Wie is BelOrta?

BelOrta is de grootste Belgische groente- en fruitcoöperatie en één van de Europese marktleiders in verse groenten en fruit. Bijna 50 % van alle Belgische tuinbouwproducten verhandeld via Belgische veilingsystemen wordt verkocht via BelOrta. Elk seizoen opnieuw zorgen meer dan 1 150 actieve producenten voor een continu aanbod van meer dan 120 groentesoorten, 30 fruitsoorten en een ruim assortiment aan kruiden. Samen produceren de BelOrta-leden jaarlijks 650 miljoen stuks fruit en groenten.

BelOrta

Calluna team

7 leden van mountainbikegroep het Calluna Team staan met fiets en in wielerstenue op het plein in Santiago de Compostella

Eind 2018 nam wielerclub De Jokers afscheid van Ter Heide. Om hun harde werk niet verloren te laten gaan, zochten zij naar opvolging. Die vonden ze bij de leden van het Calluna Team, dat sindsdien de taak van De Jokers overneemt. Na het organiseren van de Cambadag en het Mosselfestijn, ontstond het idee om ook een fietstocht op poten te zetten ten voordele van Ter Heide.

Van 28 mei tot 7 juni 2019 trokken een 7-tal leden van het Calluna Team eropuit om het traject Lissabon – Santiago de Compostella fietsend af te leggen ten voordele van Ter Heide. Het doel was om voldoende geld in te zamelen om een nieuwe rolstoelfiets aan te schaffen voor de bewoners. Na 8 dagen fietsen, 700 km (doorgaans op het onverharde pelgrimspad), 9 500 hoogtemeters en 51 fietsuren, kwam de groep aan in Santiago de Compostella. Het resultaat van deze inspanning was meer dan voldoende om een nieuwe rolstoelfiets aan te schaffen voor de activering van de bewoners in campus Zonhoven.

Wie is het Calluna Team?

Het Calluna Team is een groep mountainbikers uit de omgeving van Genk. Een groot aantal van hen maakt al 15 jaar lang wekelijks een tocht op zondagvoormiddag. Centraal staan de vriendschapsband, de liefde voor het ‘dikkebandenrijden’ en de natuur. De leeftijd van de leden varieert tussen 40 en 80 jaar. Eind 2018 nam het Calluna Team het engagement van wielerclub De Jokers over. Concreet organiseren de mountainbikers jaarlijks evenementen en houden zij acties ten voordele van Ter Heide, o.a.: de Cambadag, eetdagen, fietssponsortochten.

Calluna team

Electro Biesmans

De eigenaars van Electro Biesmans poseren samen met vrijwilligers Guy en Diane voor de foto

“Bij een bezoek aan onze toonzaal vertelden Guy en Diane, twee vrijwilligers van Ter Heide, ons enthousiast over hun actie om voor Ter Heide naar Santiago de Compostella te wandelen. Wij vonden het zeer bewonderingswaardig dat deze mensen zich zo belangloos inzetten voor anderen. Zeer zeker door Lydia’s achtergrond als verpleegkundige weten wij als de beste wat een kleine aanpassing in het dagelijkse leven voor mensen met een beperking betekent.” Electro Biesmans ging dan ook akkoord om peter te worden van de actie. Met de opbrengst hiervan werd in campus Tongeren een ‘Tuin van Geuren en Smaken’ aangelegd.

“Guy en Diane hielden ons elke dag door middel van tekst en beeld op de hoogte van hun mooie tocht. Tijdens de jaarlijkse barbecue (Zomerfeest) konden we met onze eigen ogen zien hoe de bewoners van onze kleine gift genoten. Dank aan alle medewerkers van Ter Heide voor het zeer warme onthaal. Dank aan Guy en Diane voor hun mooie inzet.”

Wie is Electro Biesmans?

Electro Biesmans is uitgegroeid tot installatiebedrijf en speciaalzaak in zowel decoratieve als industriële verlichting. Een team van gediplomeerde elektriciens staan in voor de plaatsing van een klassieke huisinstallatie tot het meest uitgebreide domoticasysteem. Ook industriële toepassingen komen aan bod. Elektro Biesmans heeft zich de laatste jaren ook steeds meer geprofileerd als elektro-groothandel waar een team van specialisten dagelijks met een glimlach klaarstaat voor elke doe-het-zelver en professionele installateur.

Electro Biesmans
Rezinal

Rezinal

Enkele medewerkers van Rezinal maken een ritje met een bewoner die in een elektrische rolstoelfiets zit

In 2019 kwam ploegbaas Erik Snyders, papa van bewoner Jorren, met het voorstel om Ter Heide te steunen. Uit een aantal sponsorprojecten koos Rezinal uiteindelijk een elektrische rolstoelfiets als steunproject. De fiets die een aantal maanden later in Ter Heide Zonhoven aankwam, werd daarom de ‘Rezinalfiets’ gedoopt.

Op een zonnige dag kwamen algemeen directeur Kristiaan Deckers, Erik Snyders en commercieel directeur Dieter Stulens op bezoek in campus Zonhoven om de nieuwe rolstoelfiets zelf in te rijden. Zo konden zij meteen ervaren wat een prachtig cadeau zij onze bewoners hadden geschonken.

Het werd een gezellige fietstocht richting Bokrijk (inclusief fietsen door het water) met halverwege een pitststop in het Koetshuis. Onze bewoners kunnen daar echt van kunnen genieten. Het viel op hoe zorgzaam de mensen van Rezinal voor de bewoners waren, alsof ze nooit iets anders gedaan hadden. Het was een fijne namiddag, die via de nieuwe fiets nog vaak opnieuw zal beleefd worden.

Wie is Rezinal?

Rezinal nv uit België is de trendsetter in duurzame zinkrecyclage van zinkassen, zinkschroot en andere zinkhoudende materialen. Rezinal behoort tot de wereldtop in zinkrecyclage. Met hun performant productie-proces produceren ze secundair zink van de hoogste kwaliteit en nevenproducten zoals fijne zinkassen en hardzink. Dit secundair zink en de nevenproducten worden gebruikt bij toepassingen zoals messingproductie, thermisch verzinken en de productie van zinkoxide.

bottom of page