We doen er alles aan om onze bewoners gelukkig te maken en hun kwaliteit van bestaan voortdurend te verbeteren door onvoorwaardelijk in te spelen op hun specifieke verwachtingen, wensen en noden.

Ter Heide heeft 6 open opvangplaatsen Klik hier als je geïnteresseerd bent

Warme thuis

In de leefgroep

We willen onze bewoners een aangepaste en eigentijdse leefomgeving bieden waar ze zich op hun gemak voelen, waar ze gelukkig zijn en zichzelf kunnen zijn. Om werkelijk een 'warme thuis' te kunnen bieden aan onze bewoners hebben we in Ter Heide gekozen voor een herkenbare, kleinschalige woon- en samenlevingsstructuur. Deze bestaat uit acht min of meer zelfstandige woonbuurten: 2 in Genk, 4 in Zonhoven, 1 in Borgloon en 1 in Tongeren. De acht woonbuurten omvatten 45 huizen of leefgroepen en vormen het hart van Ter Heide. We willen met deze structuur het huiselijke, de geborgenheid, de privacy en de zelfstandigheid van het wonen binnen Ter Heide benadrukken omdat we ervan overtuigd zijn dat dan pas het wonen volwaardig is.

We nodigen je uit om hier een kijkje te nemen in onze huizen.

In de samenleving

We streven ernaar om onze bewoners een veilige en intieme plek te bieden waar ze zich kunnen thuis voelen. Tegelijkertijd willen we dat ze deel uitmaken van de naaste of ruimere sociale omgeving. We willen dat onze gasten erbij horen en we willen hen dan ook de kans geven om volwaardig te participeren aan de samenleving.

We hebben de ambitie om de afstand tussen de samenleving en Ter Heide voortdurend te verkleinen. We wensen aan de samenleving te tonen dat de ondersteuning aan onze gasten normaal en vanzelfsprekend is. Op die manier streven we ernaar dat de bewoners en de ondersteuning waar ze nood aan hebben deel uitmaken van de samenleving en niet naast de samenleving staan. Dus zoveel mogelijk gewoon in de samenleving en zo weinig mogelijk uitzonderlijk of afzonderlijk.

©2013 Ter Heide | Home | Contact | Vacatures | Privacyverklaring
Website by Brainlane