We doen er alles aan om onze bewoners gelukkig te maken en hun kwaliteit van bestaan voortdurend te verbeteren door onvoorwaardelijk in te spelen op hun specifieke verwachtingen, wensen en noden.

Ter Heide heeft 5 open opvangplaatsen Klik hier als je geïnteresseerd bent

Erkenning

Erkenning als gemachtigd expert

Ter Heide is ook erkend als gemachtigde expert: een organisatie die door het VAPH gemachtigd is om gespecialiseerd persoonlijk advies te verlenen over hulpmiddelen en aanpassingen in het kader van een hulpmiddelenaanvraag.

Omschrijving expertise

Ter Heide biedt ondersteuning bij vragen rond ondersteunde communicatie voor kinderen, jongeren en volwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking of meervoudige beperking, al dan niet in combinatie met een gedragsproblematiek of autismespectrumstoornis. Je kan bij ons terecht voor de niveaubepaling van de communicatie en advies rond ondersteunde communicatie (bv. gebruik van communicatiekaarten en –mappen, dagschema’s, spraakcomputers, tablets …).

Regio waarbinnen we op verplaatsing kunnen komen

Provincie Limburg (vestigingen in Genk, Zonhoven, Tongeren en Borgloon)

Afspraak maken en contact

Contactpersoon: Deborah Severijns
Telefoon: 089 39 01 14
E-mail: modem@terheide.be
Website: www.terheide.be
Adres: Klotstraat 125, 3600 Genk

Meer informatie:

Erkenning door het VAPH

Vanaf 1 januari 2015 wordt Ter Heide een Multifunctioneel Centrum (MFC) voor minderjarigen en een voorziening met een Flexibel Aanbod voor Meerderjarigen (FAM).

Ter Heide blijft hierbij erkend en gesubsidieerd door Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH):

  • Als internaat en als semi-internaat voor het ondersteunen van 110 kinderen van 0 tot 21 jaar met een ernstige mentale beperking, waarvan er maximaal 90 in het internaat mogen opgenomen worden.
  • Als semi-internaat niet-schoolgaanden voor het ondersteunen van 8 kinderen met autisme en eventuele bijkomende beperkingen.
  • Als dagcentrum voor het opnemen van 21 volwassenen met een mentale beperking die niet bekwaam zijn om in een officieel erkende beschuttende werkplaats te werken.
  • Als tehuis voor niet-werkenden, onder het stelsel nursingtehuis, voor het opnemen van 280 volwassenen met een mentale beperking en eventueel bijkomende problemen die niet bekwaam zijn om een officieel erkende beschuttende werkplaats te bezoeken.
©2013 Ter Heide | Home | Contact | Vacatures | Privacyverklaring
Website by Brainlane