Draaiboek in coronatijden

Naar aanleiding van de vaccinaties bij bewoners en medewerkers ontwikkelde Ter Heide een aangepast draaiboek waarin alle afspraken zijn opgenomen voor de nieuwe situatie post-vaccinatie. Dit draaiboek kan nog aangepast worden op basis van de adviezen van de Nationale Veiligheidsraad en het VAPH. We hopen hiermee ouders en medewerkers transparantie en duidelijkheid te bieden in de verschillende maatregelen die genomen kunnen worden. Hier kaderen we de belangrijkste afspraken.

Voorzorgsmaatregelen

  • Was vaak je handen met water en zeep.

  • Blijf maximaal thuis.

  • Hou minstens 1,5 meter afstand van mensen die niet onder jouw dak wonen.

  • Beperk je fysieke sociale contacten, ook met je contactbubbel, wanneer je kind/familielid bij jou verblijft.

  • Probeer je contactbubbel, indien nodig, buiten te ontvangen en bij voorkeur op fysieke afstand t.o.v. jouw kind/familielid. Is dit niet mogelijk? Vraag hen dan ook een mondmasker te dragen en hun handen goed te wassen. Probeer de tijd van fysiek contact te beperken tot 15 minuten.

  • Draag zo vaak mogelijk een mondmasker. In alle campussen van Ter Heide geldt een mondmaskerplicht.

Stap-voor-stap voorbeelden

Rode Kruis Vlaanderen ontwikkelde duidelijke stap-voor-stap voorbeelden met de correcte procedure voor het opzetten, dragen en verwijderen van een mondmasker en voor de correcte manier om je handen zo goed mogelijk te wassen (klik op de afbeelding om te vergroten):

De affiche toont hoe je een mondmasker correct opzet, draagt en verwijdert
De affiche toont hoe je je handen correct wast met zeep

Waarom vragen we jou hier extra op te letten?

Naleven van de gemaakte afspraken zorgt ervoor dat wij de risico’s op besmetting zo laag mogelijk houden. Voor jouw kind/familielid, maar ook voor andere bewoners en ons personeel.

Kleurcodes

In het geüpdatete draaiboek werken we nog maar met 2 kleurcodes: geel en rood. Onder de code geel vind je alle maatregelen terug die vanaf 2 weken na de laatste vaccinatieronde van toepassing zijn. Code rood tekent de richtlijnen uit bij een (vermoeden van een) besmetting. De kleurcodes worden toegekend op leefgroep-/dienst-/bubbelniveau. Concreet wil dat zeggen dat er in een campus/woonbuurt verschillende kleurcodes van toepassing kunnen zijn:

Kleurcodes 2.png

Draaiboek

Het volledige draaiboek van Ter Heide kan je hier raadplegen. De concrete toepassingen voor ouders vind je terug in punt g: 'Bezoekregeling & ouders'. Voor verdere vragen rond dit draaiboek kan je steeds terecht bij de maatschappelijk werker van jouw woonbuurt.