Draaiboek in coronatijden

De besmettingsgraad van het coronavirus en de maatregelen om het virus aan te pakken, kunnen snel veranderen. Daarom ontwikkelde Ter Heide een draaiboek waarin alle afspraken voor de volgende golven van het COVID-19 virus zijn opgenomen. Dit draaiboek stelt ons in staat om flexibel en gericht in te spelen op deze mogelijk snel wijzigende situatie. Tegelijkertijd biedt het ouders en medewerkers transparantie en duidelijkheid in de verschillende maatregelen die genomen kunnen worden. Hier kaderen we de belangrijkste afspraken.

Voorzorgsmaatregelen

  • Was vaak je handen met water en zeep.

  • Blijf maximaal thuis.

  • Hou minstens 1,5 meter afstand van mensen die niet onder jouw dak wonen.

  • Beperk je fysieke sociale contacten, ook met je contactbubbel, wanneer je kind/familielid bij jou verblijft.

  • Probeer je contactbubbel, indien nodig, buiten te ontvangen en bij voorkeur op fysieke afstand t.o.v. jouw kind/familielid. Is dit niet mogelijk? Vraag hen dan ook een mondmasker te dragen en hun handen goed te wassen. Probeer de tijd van fysiek contact te beperken tot 15 minuten.

  • Draag zo vaak mogelijk een mondmasker. In alle campussen van Ter Heide geldt een mondmaskerplicht.

Stap-voor-stap voorbeelden

Rode Kruis Vlaanderen ontwikkelde duidelijke stap-voor-stap voorbeelden met de correcte procedure voor het opzetten, dragen en verwijderen van een mondmasker en voor de correcte manier om je handen zo goed mogelijk te wassen (klik op de afbeelding om te vergroten):

De affiche toont hoe je een mondmasker correct opzet, draagt en verwijdert
De affiche toont hoe je je handen correct wast met zeep

Waarom vragen we jou hier extra op te letten?

Naleven van de gemaakte afspraken zorgt ervoor dat wij de risico’s op besmetting zo laag mogelijk houden. Voor jouw kind/familielid, maar ook voor andere bewoners en ons personeel.

Kleurcodes

In het draaiboek werken we met kleurcodes. Afhankelijk van de kleur zijn er meer of minder maatregelen van toepassing. De kleurcodes worden toegekend op leefgroep-/dienst-/bubbelniveau. Concreet wil dat zeggen dat er op een campus/woonbuurt verschillende kleurcodes van toepassing kunnen zijn:

Momenteel bevinden alle campussen zich in code rood+.

Draaiboek

Het volledige draaiboek van Ter Heide kan je hier raadplegen. De concrete toepassingen voor ouders vind je terug in punt e: 'Bezoekregeling & ouders'. Voor verdere vragen rond dit draaiboek kan je steeds terecht bij de maatschappelijk werker van jouw woonbuurt.

Ter Heide
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

Genk

Klotstraat 125

3600 Genk

Tel.: 089 32 39 30

Zonhoven

Jacob Lenaertsstraat 33

3520 Zonhoven

Tel.: 011 81 94 00

Borgloon

Brikhof 68

3840 Borgloon

Tel.: 012 74 35 49

Tongeren

Baversstraat 32

3700 Tongeren

Tel.: 012 39 83 80

Ter Heide